BESTEMMINGEN DAGTOCHTEN

Bent u lid van een tuinclub, tuinvereniging of andere organisatie en wilt u een mooie dagtocht maken naar de meest bijzondere tuinen van Nederland en omstreken? De Tuinreisclub stelt graag een compleet op maat georganiseerde reis voor u samen. De wensen en behoefte van de groep staan voor ons centraal.

Ontdek hieronder enkele, door ons samengestelde reisideeën. Mocht u meer informatie wensen over een bepaalde reis neem dan gerust contact met ons op via de bijgevoegde knop, meer informatie. 

Tuindagen van Beervelde

Twee keer per jaar organiseert de graaf van het landgoed Beervelde, een grote tuinbeurs. Rondom de villa staan wel 225 standhouders met kwaliteitsplanten, tuingereedschap, tuinkleding, culinaire lekkernijen, brocante, enz. Dingen die je al jaren zoekt, kun je hier waarschijnlijk vinden.
Er is van allerlei lekkers te eten, er is muziek, er zijn workshops en naast al deze tuindzaken kun je ook nog even in het park verpozen waar in mei heel veel Rhododendrons en Azalea's staan te bloeien samen met de laatste stinzenplanten zoals de Blue Bells. In oktober is het een feest van kleur als de herfst de bomen net van kleur laat veranderen.
Het is nagenoeg onmogelijk om zonder iets te kopen huiswaarts te gaan. Maar geen nood, er past erg veel onder in de bus!

In 2020 zijn de tuindagen op 8, 9 en 10 mei én op 9, 10 en 11 oktober.
Kies voor het gemak van het niet zelf hoeven rijden en geniet van het grote aanbod aan tuingerelateerde producten op een prachtige locatie.

Bingerden

In het 3e weekend van juni zijn er op het historische landgoed Bingerden traditioneel de Internationale Kwekerijdagen. Behalve de tuinbeurs zijn er lezingen en rondleidingen over het landgoed met o.a. ‘het Stijve Tuintje’. Het bezoeken van nog een tuin op de terugweg is mogelijk.

FleurAmour

Of je nou van bloemschikken houdt of niet, iedereen die van bloemen houdt, geniet met volle teugen van dit enorme spektakel waar maar liefst 140.000 bloemen tot meesterlijke stukken verwerkt worden. Alle ruimtes van de Landcommanderij Alden Biesen, de kerk, de tuin en de stallen worden floraal ingericht en de bezoeker valt van de ene verbazing in de andere. De fantasie van de bloemsierkunstenaars lijkt eindeloos groot want jaarlijks weten zij de bezoekers weer te verrassen.
Er zijn demonstraties te volgen en er wordt heel veel bloemschikmateriaal verkocht om zelf mee aan de slag te gaan.

25 t/m 28 september 2020

Friesland

In de provincie Friesland zijn zo veel mooie tuinen dat een dag eigenlijk te kort is. Een gevarieerd programma met een bloementuin, een kruidentuin en een vijvertuin is zeker mogelijk. Of bezoek ook een state waarbij je even terug lijkt te gaan in de tijd.

Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Dat geldt misschien ook wel voor kwekerij- en tuinbezoek. Er zijn meerdere geweldige kwekerijen. De een met een showtuin voor prairietuinen er bij, de andere met plantencollecties van Salvia en Echinaceae en weer een ander combineert vaste planten en eenjarigen. Maak een keuze uit een kwekerij en combineer dat met 2 of 3 particuliere tuinen voor een geweldige tuinreisdag waar je zelf niet zo snel toe komt.

Noord-Holland

Een heel bijzondere tuinreis maakt u in Noord-Holland als u kiest voor een boottocht door het 1000-eilandenrijk waarbij meerdere keren wordt afgemeerd bij een bezoektuin. Voor of na het varen is  er ook nog wel een tuin te bezoeken. Natuurlijk is er ook een leuk programma samen te stellen zonder te varen. In overleg zullen we bepalen of er een merkwaardige, een historische of bijv. een romantische tuin zal worden bezocht en misschien ook nog wel een kwekerij.

Brabant

Het wordt nog lastig kiezen waar je van de Brabantse gezelligheid wilt gaan genieten,
rondom Tilburg, Breda of Eindhoven? Of misschien kies je er wel voor om de provincie te doorkruisen want ook buiten deze steden zijn er ware pareltjes te vinden.

 

Grensgeval

Net aan de andere kant van onze oostgrens zijn ook tal van tuinen te bezoeken. De tuinen zijn vaak net iets anders als de Nederlandse tuinen, er wordt bijvoorbeeld vaak veel decoratie-materiaal gebruikt. We zoeken de tuinen uit waarin dit op een sfeervolle wijze is gedaan.
En in het noorden van Duitsland is de bodem zeer geschikt voor Ericaceae en daarom kun je daar in de meimaand volop genieten van bloeiende Rhododendrons.

Bloembollenroute

We zetten weer graag bloembollen in de tuin en daarom zijn er heel veel bloembollenroutes om uit te kiezen.
In Limburg kun je een route maken van noord naar zuid of kies voor Noord-Limburg met 1 of 2 tuinen net over de grens in Duitsland.
In de Noord-Oost Polder zijn meer tulpenvelden als in het traditionele gebied rond Lisse/Hillegom. Geniet van de enorme velden met verschillende kleuren en bezoek en passant een paar particuliere tuinen. Er zijn er minstens 4 om uit te kiezen.
Maar ook in Zeeland, Brabant, Twenthe, Groningen en Utrecht zijn er tuinen vol met bloembollen. 

De beste tijd voor een bollenroute is in de 2e helft van april.
En in Friesland waar ze ook nog veel stinzenplanten hebben, begint de voorjaarspret al veel eerder in het jaar.

Keukenhof

Wie nu nog denkt dat de Keukenhof oubollig is, die moet echt eens zelf gaan kijken.
Het is het mooiste lentepark van Nederland met schitterende combinaties van verschillende soorten bollen. In de 4 paviljoens zijn wisselende binnententoonstellingen met:
– steeds een ander bolgewas in the picture,
– een orchideeënshow
– tulpen en lelies
– bloemschikwerk
Laat je inspireren door de combinaties van bollen en vaste planten die op een zeer natuurlijke manier worden toegepast.
Deze reis is mogelijk in de periode van 21 maart t/m 10 mei 2020.

Koninklijke serres in Laken

Bij het Koninklijk Paleis onder de rook van Brussel zijn gedurende 3 weken per jaar de Koninklijke Serres te bezoeken. Kosten noch moeite zijn gespaard om in deze periode de planten op hun mooist te hebben. Er zijn veel gewassen te zien die hier in het koloniale verleden heen zijn gehaald en inmiddels tot aan het dak van het architectonische kassencomplex groeien.  In de lange gangen verbaas je je over de groeiwijze van de Pelargoniums langs de wanden en de Fuchsia’s aan het dak. De route voert deels buiten door het park met een prachtig uitzicht over de omgeving.

In 2020 zijn de kassen opengesteld van 17 april t/m 8 mei.

Please reload