• Gerda Faaij

Let's get this (garden)party started!

De #TuindagenvanBeervelde, in het 2e weekend van mei en oktober, wordt ook wel

Het Feest van de Tuin genoemd. Goede titel want je kunt hier terecht voor de meest bijzondere planten, leuke brocante, tuinkunst, kleding en allerlei lekkers vervaardigd van gezonde producten uit de tuin. Eigenlijk lukt het niemand om zonder aankopen het terrein te verlaten ook al ging je deze #tuinreis mee alleen om de sfeer te proeven. Gelukkig is er veel ruimte onder in de bus voor alle nieuwe tuinaanwinsten.


Behalve de #tuinbeurs is ook het park een bezoekje meer dan waard. Een oase van rust! Nu in mei was het echt een kleurenfeest.

Roze, paars, rood van Rhododendrons.

Geel, oranje, roze van de Azalea's.

Wat jammer dat ik de geuren niet mee kan geven!

En ook de Lelietjes van Dalen droegen daar natuurlijk aan bij.

Langs het wandelpad een lint met het frisse groen van net uitgerolde varens.

En boven je de boomkronen waar de, nog niet helemaal uitgegroeide, blaadjes nog net wat zonlicht door lieten en toch ook voldoende schaduw gaven om de verkoeling te voelen.

De "Blue Bells", die hier niet alleen in blauw maar ook in roze en wit staan, waren door de warmte van de afgelopen weken al uitgebloeid. Je kunt ook niet alles hebben!

Wandelend langs de weiden met boterbloemen en ereprijs en zicht op de drukte van het gebeuren rondom de villa, duik je weer een dichter begroeid gedeelte in en dan kom je bij het het paviljoen dat op een heuveltje is gelegen. Met recht een eyecatcher op het moment dat de #Wisteria of #blauweregen op de enorme #pergola in bloei staat. Van alle kanten een fenomenaal gezicht met die lange blauwe trossen. Door de bloemtrossen heen kijk je uit over de grote vijver.


De tuinbeurs, het park en het prachtige weer hebben gezorgd dat #eendagjeBeervelde met de #Tuinreisclub weer een geweldige belevenis was.

De volgende editie is op 12, 13 en 14 oktober. Dan zal de beurs ook weer super zijn, het park in schitterende herfstkleuren en het weer.....ja dat moeten we afwachten.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.parkvanbeervelde.be/nl/homeFleurige Tuingroet,


Gerda


* Benieuwd naar ons nieuwste reisaanbod? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief via www.tuinreisclub.nl/nieuwsbrief