• Gerda Faaij

Welkom tuinliefhebbers!

Bijgewerkt: 16 mei 2018

First let me take a #selfie

Gegroet #tuinliefhebbers #tuinfanaten #tuinders #tuinman #tuinvrouw &

natuurlijk iedereen die benieuwd is naar mijn 'groene' leven!


<-- Dit ben ik, de tuinfanaat waar het in dit artikel allemaal om (mag) gaan.

Mijn naam is Gerda Faaij en zoals je kunt zien ben ik vaak terug te vinden in...

een TUIN!

Mijn passie met groen en tuinieren wil ik graag met jullie delen dus, #letsgo


Mijn liefde voor groen is niet ineens ontstaan maar er min of meer ingegoten omdat mijn vader groentekweker was. Al heel jong hielpen mijn zussen en ik mee met het plukken van aardbeien, het trekken van rabarber, het oogsten van worteltjes en het rooien van aardappels want, zo zei mijn vader: ''jij weet waar ze zitten want je hebt ze zelf gepoot...''


Na de MAVO moest er worden gekozen voor een vervolgopleiding. Ik hield mijn groene pad aan, koos voor de tuinbouwschool en belandde ik op de Middelbare Tuinbouwschool in Boskoop. Ik deed examen voor de richting boomteelt.


Na een jaartje bij Philips Duphar te hebben gewerkt, kon ik bij het Proefstation voor de Boomkwekerij aan de slag. Ik startte als onderzoeksassistente bij de afdeling potcultuur, de teelt van boomkwekerijgewassen in potten en containers kwam toen namelijk net op gang. Na een paar jaar verruilde ik deze afdeling voor de in-vitro-cultuur, wat toen ook nog helemaal in de kinderschoenen stond.


Vanwege de komst van mijn 3 kinderen ben ik geruime tijd uit het arbeidsproces geweest en omdat wij inmiddels in Nijmegen woonden lag een baan in de boomteeltwereld niet voor de hand. Inmiddels was ik ook daar weer (bestuurs)lid geworden van Groei & Bloei. Een mooi tuintijdschrift en leuke groenvereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies. Een van mijn bestuurstaken was het organiseren van reizen en excursies en daarvoor had ik wel eens contact met Wim Willemsen. Een enthousiaste vaste plantenkweker met een passie voor tuinreizen. Van het een kwam het ander en ben ik hem gaan helpen bij de begeleiding van de door hem georganiseerde tuinreizen. Vanwege zijn slechte gezondheid werd mijn betrokkenheid steeds verder uitgebreid. In oktober 2014 is Wim ons helaas ontvallen maar wat nou met de Tuinreisclub?


Na wikken en wegen heb ik besloten de Tuinreisclub een nieuw leven in te blazen.

Het zou toch immers zonde zijn om de opgebouwde 'club' van tuin - en reisliefhebbers in de steek te laten?! De tijd vliegt voorbij en we gaan inmiddels al het derde jaar in.

Ik word gelukkig ook geholpen, want alleen met een passie en een leuke babbel over tuinieren red ik het niet ;-) Mijn man Theo deed tot zijn overlijden in februari van dit jaar de financiële administratie. Zijn taak zal overgenomen worden door mijn dochter Tarana, die ook een deel van de organisatie achter de schermen op haar neemt en onze marketing & sales expert Levinio.


Door persoonlijke omstandigheden is de Tuinreisclub nog lang niet in de bloei van haar bestaan maar desalniettemin is ons team zeer gemotiveerd om de organisatie verder te ontwikkelen en onze (potentiële) clubleden te voorzien in zijn/haar wensen en behoeftes.


Ik ben dolenthousiast om binnen een paar weken weer van start te gaan met een prachtig reisseizoen! Er staan mooie tuinreizen op het programma en we beginnen bij een van mijn favoriete tuinevenementen, de Tuindagen van Beervelde.


Benieuwd naar waar onze tuintrips dit jaar heen gaan? Bekijk dan ons aanbod, dagtochten en meerdaagse reizen, en wie weet tot snel!Fleurige tuingroet,


Gerda Faaij-Groenen (* zoals je ziet was het meant to be, zie mijn meisjes naam!)


* Benieuwd naar ons nieuwste reisaanbod? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief via www.tuinreisclub.nl/nieuwsbrief