Tuinreis naar West-Brabant

Op 20 en 21 juni heb ik voor het 6e opeenvolgende jaar deelgenomen aan de tweedaagse tuinreis van Groei&Bloei afdeling Aalten georganiseerd door de Tuinreisclub met als reisleidster Gerda Faaij. Deze keer bezochten we tuinen in West-Brabant.

We bezochten onder andere in Dreumel ‘Nieuw Robbekampen’, de tuin van Laura Dingemans in Heerle en de Jorissenhoeve in Schijf,
en als laatste gingen we op de 2e dag naar de kwekerij van opvallende planten van Marcel de Wagt.

 

En wat heb ik, en met mij alle andere 40 deelnemers, genoten van deze prachtige en zeer goed georganiseerde tuinreis. Zoals een van de deelnemers het verwoorde: “Je stapt in de bus, hoeft nergens meer aan te denken, alleen te genieten van wat deze 2 dagen je te bieden geeft”.

En dat was veel: goede reisleiding, prettige bus met deskundige chauffeur, bezoek aan prachtige, zeer afwisselende tuinen en prima geregelde catering en overnachting.

Koffie/thee met gebak of een lunch krijgen op een plek in de tuin die je bezoekt is zo heerlijk!   

 

Fijn is dat Gerda kort voor dat de bus bij een tuin arriveert op duidelijke en prettige wijze informatie geeft over de tuin en eigenaren, en na afloop van het bezoek altijd nog weer wat bijzondere of extra  informatie of ‘weetjes’ van de eigenaren heeft gekregen en die in de bus deelt met de deelnemers.

Niets is de reisleidster teveel. Zijn er vragen, op- of aanmerkingen of wensen zij doet er wat mee of probeert er wat mee te doen.

 

Het gaat deze dagen niet alleen om het ‘scoren’ van tuinen maar het is de totale beleving van deze 2 dagen wat deze tuinreis voor alle deelnemers weer tot een prachtige tuinreis heeft gemaakt.

Tuinreisclub bedankt en tot volgend jaar!

 

Annelies Hiddink

Juni 2018.